Menu Sluiten

Een rijschool kiezen.........Stel je dan de volgende vragen eens!

Het gaat uiteindelijk wel om uw kind, om uw veiligheid en uw geld!

 1. Bij geen enkele rijschool heeft u een organisatie zoals de Bovag achter u staan!
  De Bovag staat als organisatie en als derde onafhankelijke partij  garant voor de kwaliteit van onze rijlessen en kan indien gewenst als bemiddelaar optreden.
  Zij ( de Bovag) hebben niet alleen een controlerende maar ook een adviserende taak voor zowel u als de rijschool. De Bovag staat bij vragen en eventuele onenigheden als bemiddelend orgaan garant voor waar de rijschool en de leerling zich aan moeten houden.
  U heeft als klant van rijschool Salland dus altijd een adres waar u met eventuele klachten terecht kunt. Uiteraard zullen wij ons best blijven doen en er voor zorgen dat er geen bemiddelaar van de BOVAG nodig is maar het is voor onze klanten een extra zekerheid en dus prettig om te weten dat je nog iets achter de hand hebt.
  Het advies van de Bovag is in dergelijke situaties dan ook bindend.
 2. Is de instructeur wel betrouwbaar en heeft deze geen crimineel verleden?
  Aangezien u met onbekende personen te maken heeft doet u er verstandig aan om goed te kijken bij wie u uw dochter of zoon eigenlijk plaatst.
  De Bovag eist van zijn Bovag-rijscholen dat alle instructeurs en eigenaars een verklaring omtrent gedrag moeten afgeven.
  Een officiële verklaring omtrent gedrag betekend dan ook dat zij geen crimineel verleden hebben gehad. Ook hier spelen niet alleen wij maar ook de Bovag een grote en controlerende rol.
 3. Alleen om bovenstaande is het al goed dat u naar een Bovag rijschool gaat.
  Bedenk dan ook dat niet iedere rijschool zomaar een Bovag rijschool kan worden....dan moet de rijschool wel aan allerlei zaken voldoen.
  Check dit wanneer u rond kijkt en op zoek bent naar een rijschool.
 4. Bij een Bovag rijschool is de instructeur verplicht zijn rijbewijs en zijn instructiebewijs te laten zien aan de leerling.
  Dit is tegenwoordig helaas noodzakelijk.
  Prettig voor u om het te weten maar vooral ook om te zien dat de instructeur daadwerkelijk bevoegd is om rijles te geven.
  Iedere rijinstructeur moet iedere 5 jaar opnieuw zijn instructiebewijs halen! Deze is maar 5 jaar geldig.
  Het is dan ook een goede zaak dat de Bovag dit verplicht en dat u kunt zien tot welk jaar de instructeur bevoegd is rijles te geven.
  De risico's voor uw kind zijn namelijk vreselijk......zij draagt alle verantwoordelijkheid!  De leerling is namelijk niet aan het rijlessen (geen rijinstructeur aanwezig) maar aan het joyriding
 5. Bedenk dat een rijinstructeur langdurig ziek kan worden of een been kan breken?
  Het is dan ook in dergelijke situaties de vraag of de rijschool wel zo snel voor vervanging kan zorgen. (er is momenteel een gebrek aan goede instructeurs)
  De rijschool staat in dergelijke situaties net zoals u machteloos! Dit is niet vooraf in te plannen en uiteraard door niemand gewenst.
  De rijschool is dan ook niet verantwoordelijk voor eventuele schade door oponthoud wegens vakantieperiodes, ziekte, overlijden. U bent en blijft namelijk altijd in de mogelijkheid om bij een andere rijschool de cursus te volgen of deze verder af te maken.
  Gelukkig kunnen wij bij 1 zieke dit goed opvangen maar indien er meerdere zieken tegelijk zijn gaat dit natuurlijk voor alle, maar ook voor onze rijschool heel erg moeilijk worden.
  Iets wat overigens zelden gebeurt maar natuurlijk wel kan.
  Een goed voorbeeld is bij een griep epidemie.
 6. Kan een rijschool zorgen voor onmiddellijke vervanging voor een lesauto en dan wel met hetzelfde type en uitvoering.
  Indien een rijschool 1 auto heeft dan kan deze vaak niet per direct voor vervanging zorgen.
  Dit betekend dat bij pech, bij schade of bij een ongeval u niet meer kunt rijlessen.
  als dit bij een examen gebeurt of vlak voor een examen dan is dit een heus probleem.
  Vaak wordt er dan met een ander merk auto een examen afgelegd en daar wordt je dan niet zo vrolijk van.
  Bovag Rijschool Salland heeft 8 auto's en kan in normale situaties wel een vervangende auto ter beschikking stellen. Daarnaast geven wij natuurlijk examen leerlingen op dat moment voorrang.
 7. Heeft de rijschool een eigen theorie centrum.
  Uiteraard heeft rijschool Salland een eigen theoriecentrum... maar het is wel belangrijk om hier naar te kijken.
  Het behoeft, zo denken wij, geen uitleg om aan te geven wat het verschil is tussen echte theoriecursussen en eigen huis, achterkamertje of zelfs in de keuken theorielessen.
 8. Leer de theorie op tijd, of nog beter, voordat u gaat autorijlessen.
  Mocht u geen theorielessen bij rijschool Salland volgen maar alleen de praktijk, dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om het theorie examen dan ook op tijd te leren, aan te vragen, op tijd te gaan slagen en op tijd door te geven aan de rijschool.
  De rijschool is daarvoor niet verantwoordelijk maar de leerling/ouder zelf.

  De theorie is 1,5 jaar geldig.

Wij, Rijschool Salland, willen ons onderscheiden door kwaliteit, zekerheid, betrouwbaarheid en veiligheid te geven.
Een belangrijke zaak waardoor u, mede ook dankzij de Bovag, de zekerheid krijgt dat uw kind in goede handen is.

Wilt u uw zoon of dochter ook een fijne lestijd geven, waarop hij of zij, net als u,  jaren later nog met heel veel plezier terug kan kijken?
Schrijf u dan in middels het "contact formulier"  , Wij mailen of bellen u zo spoedig mogelijk terug!
Uw zoon of dochter is bij ons in goede handen en uiteraard van harte welkom!