Menu Sluiten

Rijles in een automaat:
Voordeel: Rustiger, relaxt en 100% gericht op de snel komende toekomst!

Grijp je kans.

De automaat komt steeds vaker voor. In 2023 was meer dan de helft van alle, nieuw verkochte, auto’s een automaat.
Vanaf 2030 wil de overheid dat alle nieuw verkochte auto’s emissievrij zijn en die zijn per definitie uitgerust met een automaat.

Duitsland loopt of beter gezegd rijdt op de zaken vooruit : Zij hebben nu Code 78

In Duitsland is Code 78 de regel geworden. Alle leerlingen worden hier opgeleid voor een automaatrijbewijs. Alleen de leerlingen die dat willen, krijgen van hun rijinstructeur tien extra schakellessen. De rijinstructeur bepaalt dan of de leerling over voldoende vaardigheid beschikt om te schakelen en geeft hiervoor de goedkeuring af. Dat is dus in Duitsland geen eis van het rijexamen meer.
Wij verwachten dat, gezien wij in Europa wonen, het niet meer zo lang zal gaan duren dat ook in Nederland een dergelijke regeling zal gaan komen.
Helaas is daar op dit moment vanuit het CBR nog geen enkele duidelijkheid over.

Sneller verkeersinzicht

Er is op dit moment een groot onderzoek gaande of met een automaat rijden leidt tot minder rijlessen dan wanneer in conventionele schakelauto’s wordt gelest. Daarbij is de verwachting dat leerlingen sneller verkeersinzicht zullen opdoen als zij aan het begin van hun rijopleiding geen technische handelingen (koppelen en schakelen) hoeven te leren. Omdat ze in een EV les krijgen, kunnen ze zich direct concentreren op het verkeer. Om toch af te rijden voor een ‘schakelrijbewijs’ zullen ook lessen in schakelauto’s gegeven moeten worden. Het moment van overstappen mogen de rijinstructeurs zelf bepalen.

vanaf 2030 mogen er geen schakelauto's meer worden verkocht en zal deze groep dus snel verdwijnen.
Het is ontzettend ouderwets om te denken dat je beter in een schakelauto kunt stappen.
De helft van de verkochte auto's zijn namelijk al automaat.
In Zwitserland is het rijbewijs voor automaat zelfs al geldig voor schakel.

Geleidelijk aan begint Nederland zich dan ook meer te interesseren richting automaat. Hoe kan dat nou en waarom deze omslag?  Dat is heel eenvoudig uit te leggen. De automaat is stukken gemakkelijker en daarom ook veiliger, hij is schoner en relaxter. Vroeger was het imago van de automaat niet best maar daar is geleidelijk aan ontzettend veel verandering in gekomen.  Natuurlijk ligt het er ook aan naar welke rijschool je gaat maar tegenwoordig zijn er automaat auto's die 'het neusje van de zalm' zijn.  Sportief, snel en heerlijk ontspannen over de weg rijden.....geen afleiding meer door al dat schakelen maar je kunnen concentreren op de weg, het verkeer....niet allen veilig maar ook ontzettend prettig en ontspannen!
Rijschool Salland rijd en lest met een BMW automaat. Een geweldig fijne, sportieve auto waarin u zich snel op gemak zult voelen.

Waarom keuren veel rijscholen de automaat nog steeds af of proberen ze je in de schakelauto te houden?
Simpel.......als je als rijschool geen automaat hebt zullen ze deze uiteraard ook niet aanbevelen.
Ze zijn dan niet alleen een klant maar ook hun inkomen kwijt.
Wel jammer, zeker als je niet zo handig bent met schakelen, want dat betekend vaak extreem veel rijlessen terwijl dat niet nodig is

De kans is zeer groot geworden dat je in de toekomst met een automaat rijd.
laten we ook eerlijk hierover zijn.........
Eigenlijk is het toch belachelijk dat we nog steeds een schakelauto moeten leren terwijl iedereen weet dat de schakelauto verdwijnt uit het straatbeeld.
Reden genoeg hiervoor te bedenken, milieu, gemak, elektrische auto's, het stoppen van de productie versnellingsbakken etc. etc.

Wanneer je in een automaat rijles neemt en een examen af legt dan heb je een rijbewijs voor een automaat.
Je mag dan niet in een schakelauto rijden.
Of u met een automaat rijbewijs in de toekomst ook in Nederland met een schakel auto mag rijden is en blijft natuurlijk wel afhankelijk van de beslissingen die worden genomen door Nederlandse regering.

 

 

 

Raden wij een automaat aan?
ja....voor de toekomst gezien is het heel goed om eens in een automaat te gaan rijden.
Je merkt meteen het verschil, het gemak en de rust die het jou brengt, maar ook de veiligheid gaat er met sprongen op vooruit!
Wil je gewoon profiteren van het gemak van een automaat en op deze manier slagen?  dan is de keuze snel gemaakt.
Wil je daarna toch nog proberen om ook voor de schakelauto te gaan dan kan dat natuurlijk ook.
Er is geen verschil in lesprijzen wat betreft de automaat of een schakelauto.

Dé Automaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOVAG rijschool SALLAND
Net dat stapje meer
Verzekert zijn van kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid dankzij de BOVAG